Sing Waras Ngalah Bae

Minggu, 11 Desember 2011

Jujur, membaca cerita humor ini membuat perut saya sakit, tertawa terpingkal-pingkal tak henti-henti. Ide yang kreatif. Saya tak tahu pasti siapa yang pertama kali membuatnya, namun di forum-forum diskusi dunia maya marak muncul. Isinya tentang percakapan wawancara kerja antara HRD dan pelamar. Dengan menggunakan bahasa Jawa yang EYD, Ejaan Yang (kurang) Disempurnakan, membuat dialog tambah jenaka.

G : HRD
A : Calon pelamar kerja

G : Kowe nduwe motor opo ora??
A : Mboten
G : Ora ketompo
A : Lho kok mboten ketompo??
G : Mengko kowe mesthi njaluk bantuan kredit
A : Sak janipun gadhah, ning tasih teng kampung, gampil mangke kulo beto ngriki..
G: Wah malah ra ketompo...
A : Lho kok ngoten??
G : Tempat parkire wis ra cukup!!

G : Kowe wis lulus sarjana tenan??
A : Sampun pak.
G : Ora ketompo, kene golek sing SMA ae luwih manutan..lan mben bayare murah!!
A : Sak janipun kulo tasih badhe skripsi
G : Malah ora ketompo
A : Lho kados pundi to??
G : Mengko kowe kerja mung ngetik skripsi, lek wis lulus mengko nggolek kerjaan liyo..

G : Anakmu akeh opo sithik??
A : Kathah pak.
G : Kowe ora ketompo
A : Sebabipun??
G : Nyambut gawemu ora jenjem, mung mikir gawe anaaaaaak terus......
A : Lha wong namung anak adopsi kok!!
G : Tambah ora ketompo
A : Loh lho??
G : Gawe anak ae aras2an, opo meneh nyambut gawe..

G : Kowe wis ngerti gaweanmu durung??
A : Dereng..
G : Kowe ora ketompo
A : Sebabipun?
G : Arep nyambut gawe kok ora ngerti gaweanne..
A : Oo daleman niku mpun ngertos kok..
G : Tambah ora ketompo
A : Lho lah kok??
G : Kowe ra mung arep keminter toh??

G : Kowe iso internet??
A : Mboten
G : Kowe ora ketompo
A : Sebabipun??
G : Perusaahn tidak menerima pegawai BI (buta internet)..
A : Wah, sakjanipun nggih saged..
G : Tambah ora ketompo..
A : Lho Lha kok?
G : Mesti ora bakal nyambut gawe, kakehan dolanan internet to?? ngentek-ngentekne pulsa.

G : Kowe waras opo ora??
A : Lha kulo nggih waras to pak
G : Ra ketompo
A : Kenging nopo?
G : Mengko kowe mesti ora kerasan neng kene.
A : Niku rumiyin pak, sakmeniko sampun rodo edan.
G : Malah ra ketompo!!!
A : Pripun tho niki?
G : Mengko aku duwe saingan edan..hahahaha.
" MUGO2 SING MBACA IKI ORA MELU EDAAANNNN..."

Hehehe...ternyata sama-sama gilanya. Yang membaca semoga tak ketularan gila, apalagi yang mem-posting-nya.

0 komentar:

Posting Komentar

Terima kasih atas komentarnya

 

Label

kepegawaian (148) coretan (123) serba-serbi (86) saat kuliah (71) oase (67) pustaka (62) keluarga (58) tentang ngawi (58) hukum (49) peraturan (46) tentang madiun (37) album (26) konsultasi (20) tentang jogja (17)